PAIRING CODE BY GALIĆ PJENUŠACA S FINIM JELIMA ZA VRHUNSKI DOŽIVLJAJ:

Vodič za ljubitelje gastronomije:

# Najbolji pjenušci za predjela i glavna jela: Što, kada i kako kombinirati

CODE BLACK 639 – Brut Nature

Pairing Code by Galić  pjenušaca s finim jelima za vrhunski doživljaj

CODE ROSÉ 528 – Extra Brut

Ova etiketa u sebi nosi voćnu razigranost 70 % Pinot Noira i 30 % Chardonnayja. Jagode, maline, crveno bobičasto voće, sve uz svježu mineralnost i suh, iskričav finiš.

Pairing Code by Galić  pjenušaca s finim jelima za vrhunski doživljaj

Idealna je pratnja predjelima poput carpaccia od cikle s kozjim sirom, proljetnih rolica s povrćem ili salate s kozicama i avokadom. Sva ova jela podržavaju voćnu svježinu i lagani karakter vina.

Glavna jela traže eleganciju: file bijele ribe na žaru s povrćem, piletina u kremastom umaku od estragona i ravioli punjeni ricottom i špinatom. A kada dođe red na desert, CODE ROSE briljira u kombinaciji s mediteranskim slasticama poput panna cotte s jagodama, tarta od malina i sorbeta od crvenog voća koji zavodljivo rezimiraju ovu senzualnu vinsko-gastronomsku priču.

CODE WHITE 396 – Brut

Ako postoji pjenušac koji objedinjuje eleganciju i pitkost, onda je to CODE WHITE. Chardonnay i Pinot Noir u omjeru 70 % i 30 %stvaraju vino punog tijela, voćnih nota jabuke, breskve i orašastih nijansi.

Pairing Code by Galić  pjenušaca s finim jelima za vrhunski doživljaj

Predjela su blaga, ali sofisticirana: quiche s porilukom i sirom, dimljeni losos s kaparama i limunom, risotto s bijelim šparogama. Glavna jela naglašavaju delikatnost: pečena piletina s medom i ružmarinom, losos u maslacu i limunu te jastog na žaru s maslinovim uljem. A za kraj, gurmanski tercet sireva: zreli sir s tartufima, Gruyère i Brie s orašastim plodovima.

# Užitak po pravilima: Kako poslužiti pjenušac na idealnoj temperaturi i u pravoj čaši

# Za trenutke koje želite pamtiti: CODE etikete kao pratnja degustacijama, domjencima i vinskim večerama